Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Resort práce musí za přemrštěné požadavky zaplatit 250 tisíc

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brno - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) vydal pravomocné rozhodnutí, podle kterého musí ministerstvo práce zaplatit pokutu 250 tisíc korun. Resort stanovil diskriminační podmínky v tendru z roku 2011.

Zakázka se týkala nejen ministerstva, ale i příspěvkových organizací a tedy celkem 19.500 zaměstnanců. Jejím cílem bylo zkvalitnění lidských zdrojů nebo zvýšení dlouhodobé motivace zaměstnanců.

ÚOHS tvrdí, že technické kvalifikační předpoklady, které měly firmy splnit, neodpovídají rozsahu a složitosti zakázky. Firmy musely mít například 11 specialistů, dále měly doložit tři osvědčení o plnění významných služeb, z toho jedno u veřejného zadavatele.

Podle ÚOHS například požadavek, aby měl specialista minimálně tři roky odborných zkušeností ve funkci konzultanta pro legislativu právě v oblasti komplexního řešení systematizace, nebyl důvodný.

Ministerstvo se hájilo tím, že rozsah a odborné požadavky, které po firmách chtělo, odpovídaly vypsané zakázce.

Témata:  Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky ÚOHS veřejné zakázky

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy