Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve volbách nanečisto by vyhráli piráti, ANO a TOP 09. Extrémisté pohořeli

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Kdyby se nadcházejících voleb měli účastnit jen studenti, dopadly by zřejmě hodně překvapivě. Ukázaly to "studentské volby" nanečisto, kterých se účastnilo 32 tisíc středoškoláků v Česku. Volili by piráty, ANO a TOP 09, píše dnešní Právo.

Krajské volby studentů středních škol vyhrála Česká pirátská strana. Ve všech krajích s výjimkou Pardubického se umístila na jedné ze tří prvních příček. Dále bodovaly ANO a TOP 09.

V některých regionech ale uspěli i jiní hráči. Třeba na Zlínsku vyhráli okamurovci, v Pardubickém a Olomouckém kraji obsadili druhou příčku. Hnutí Ne ilegální imigraci skončilo třetí v Plzeňském kraji a na Vysočině.

V Karlovarském kraji má „zlatou" hnutí PRO Zdraví a Sport. V jižních Čechách jako druzí skončili „Pro jižní Čechy", stejně se vedlo i Starostům pro Liberecký kraj.

Do hlasování, které tradičně organizuje sdružení Člověk v tísni, se zapojilo 254 škol a 32 tisíc studentů ze všech regionů včetně Prahy, kde se ale říjnové krajské volby nekonají.

Témata:  Krajské volby studenti volby

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy