Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauza kmotra Mrázka je opět ve hře. Policie prověřuje jeho popravu a vraždy

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Detektivové policejního týmu Tempus, který se zabývá starými případy nevyřešených vražd, začali v tichosti znovu prověřovat násilná či nevyjasněná úmrtí lidí spojovaných se zastřeleným podnikatelem Františkem Mrázkem. Píše o tom dnešní Právo.

Podle informací deníku jde o čtrnáct případů, a to včetně popravy samotného Mrázka, kterého dosud neznámý nájemný vrah zastřelil 25. ledna 2006 v pražské Durychově ulici, kde měl podnikatel pracovní sídlo.

Policejní prezidium, pod které Tempus vedený Martinem Balážem spadá, včera odmítlo informace redakce jakkoli komentovat. "Policisté z týmu Tempus nemají žádné informace vhodné ke zveřejnění. Až nějaké informace mít budou, rádi je médiím sami poskytnou," sdělila pouze mluvčí Ivana Nguyenová.

Právo však hovořilo s několika lidmi figurujícími jako svědci v některých ze čtrnácti řešených případů a ti pod příslibem anonymity potvrdili, že se je Balážův tým na staré vraždy v poslední době vyptával, anebo je dokonce zval na podání vysvětlení. Až na jednu kauzu zatím policisté kolem nevyřešených vražd brousí neoficiálně, tedy nezahájili úkony trestního řízení, a pracují tak dosud bez dozoru státního zastupitelství.

Témata:  František Mrázek vražda

Aktuálně se děje

2. května 2024 21:51

NATO je znepokojeno. Rusko provádí hybridní operace v členských zemích bloku

NATO je znepokojeno nedávnými škodlivými aktivitami, které Rusko v rámci hybridní války provádí na území členských států aliance, stojí ve čtvrtečním prohlášení. Konkrétně jmenována byla i Česká republika.  

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy