Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ostrá reakce na Zemanův projev: Lúza, čmoudi, chytráci z OSN čučeli, vodrovnal jste mě

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman na 71. zasedání Valného shromáždění OSN přednesl projev, v němž se věnoval problematice uprchlické krize a terorismu. Záhy přišla reakce, o kterou se postaral spisovatel, internista a rehabilitační lékař Jan Hnízdil.

Zeman v projevu varoval před třemi velkými riziky. "Jedním z nich je riziko, že zanedlouho vznikne nový islámský stát v Afghánistánu. Pokud v Afghánistánu dojde k omezení sil NATO, je vítězství Talibanu navýsost pravděpodobné. Pokud se tak stane, dojde na krutost Talibanu, která je prakticky totožná s krutostí Al-Káidy, Islámského státu, Boko Haram, Al-Nusry atd." uvedl.

Druhým rizikem je podle něj extremizace, tedyradikalizace populace, která je zatím ještě klidná a stabilní. "A co je tím třetím rizikem? Tím je naše váhavost a nedostatek odvahy, abychom se odhodlali k nějakému rozhodnému činu. Má země, přestože je malá, má jednotky v Afghánistánu, má jednotky v Mali, má jednotky i v dalších zemích světa. Ale to samozřejmě nestačí," uvedl Zeman.

Hnízdil se na svém blogu pochlubil, že Zeman ho projevem v OSN "úplně vodrovnal." Napsal mu proto velmi ironický textx. "Něco tak moudrýho a státnickýho jsem už dávno neslyšel. Kam se hrabe papež. Jednak Vám to moc slušelo. Kvádro jak ulitý, fajnová špacírka. Taky ste se skoro vůbec nekymácel ani neprskal. Angličtina jak rodilej mluvčí. Však se k Vám taky ten čmoud Obama s tou jeho fuchtlí jen lísali. Co ale teprv ten projev. Zlatý slova. Rovnou tesat. Chytráci z OSN na Vás čučeli jak puci," píše lékaře.

"S imigrantama máte naprostou pravdu. Je to lúza. My je doma taky nechceme. To tak, aby stará musela nosit burku, nesměli sme žrát krávy, místo do hospody nás hnali do mešity. Je potřeba s nima zatočit. Jak říkáte. Posadit do člunů a poslat šupem vodkud přišli. Hodil by se ten gumák, co na něm brázdíte veselskej rybník. Čmoudů by se na něj vešlo nejmíň dvacet S těma teroristama, jak jste říkal, to taky podepisuju. Jasně že se musej zavřít hranice. Jak to děláte na Hradě. Když vemete policajty, tajný, protitankový zátarasy, vochraný rámy, kamery, tak sto mega nejsou žádný prachy. Do Hradu teď neproklouzne ani myš. Vím vo čem mluvím. Včera jsem šel kolem a fronta se táhla po zámeckejch schodech až dolů. Spousta teroristů to po hodině vzdala a šli se odpálit ke Flekům," pokračuje na blogu na aktualne.cz a dodává, že "výbornej je taky nápad s drony."

"Stojí pár šupů a řídit je mužou děti. Teroristi budou čumět, odkud to slízli. Jen ve zprávách říkali, že v Americe proti dronům cvičej orly. Aspoň jednu orlici byste na Hradě užil. Jeden nikdy neví. Kdyby nedejbože teroristi prošli až k Vám, tak je tady paní Ivanka. To je první dáma jako řemen. Viděl jsem ji na fotkách v maskáčích s brenem osmsetpětkou. Bejt terorista, tak mám v gatích natošup. Medajli generála Čečky za zlepšování postavení ženskejch v armádě měla dostat už dávno. Tej se držte. Moje stará o pistoli nechce ani slyšet, místo kvéru šermuje kvedlačkou, místo medaile vod Čečky se zmůže tak na čočku. Taky srovnaní terorizmu s rakovinou a metastázama sedí jak prdel na hrnec. Rozlejzaj se hlavně v pražkejch kavárnách. Až se vrátíte z Ameriky, ať se Vráťa Minář podívá do šuplete. Po Klausovi by tam měl bejt seznam největších pravdoláskařskejch zmetků. Adam Bartošů si s tím dal spoustu práce. Tak to stačí použít," píše lékař.

"Největší pecka bylo, když ste mluvil vo tom, že boj proti teroristům musí bejt koordinovanej, že jim musíme útočit na mozek. Vzal bych na ně mutěnickou slivovicí. Jednou jsem si dal pět panáků a úplně mi vystřelila mozek. Taky je jasný, že si to musej čmoudi vyřešit doma. Co si navařili, ať si vyžerou. Hlavně aby nám posílali dost ropy. Jako dřív. My jim za to pošleme kvéry a semtex. Jako dřív. Celá rodina Vám moc děkujeme, jak nás ve světě hájíte, reprezentujete a vůbec to s náma myslíte dobře," uvedl závěrem.

Témata:  Miloš Zeman Jan Hnízdil

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy