Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nehoda u Bruntálu: Auto skončilo na střeše, řidič se vážně zranil

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Ostrava - Vážným zraněním skončila noční nehoda mladého řidiče na silnici I. třídy číslo 45 mezi Bruntálem a Valšovem. Mladík nezvládl řízení a vyletěl s autem ze silnice do pole. Do nemocnice jej transportoval vrtulník.

Oznámení o dopravní nehodě přijali záchranáři krátce před druhou hodinnou raní. Na místo hned vyrazila záchranka, vozidlo s lékařem a z Ostravy odstartoval také vrtulník. Devatenáctiletého řidiče našli záchranáři při vědomí, měl ale vážná zranění.

Jeho vůz totiž sjel ze silnice do pole, kde se převrátil na střechu. Záchranáři našli řidiče několik desítek metrů od vraku auta.

"Zasahující lékař u něj zjistil poranění hrudníku, obou horních končetin, podchlazení a nevyloučil ani další možná zranění. Vzhledem k nedostatečnému dýchání bylo nutno uvést pacienta do umělého spánku, zajistit jeho dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci. Lékaři dále ošetřili vnější poranění i vážné zranění hrudníku," popsal stav zraněného řidiče mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Převoz zraněného mladíka do nemocnice obstaral vrtulník. Aby mohl v noci na silnici přistát, museli záchranářům osvětlit přistávací plochu hasiči. Zraněného řidiče helikoptéra přepravila na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě.

Témata:  dopravní nehody nehody aut

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy