Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V případu šikany učitelky Na Třebešíně byli obžalováni tři nezletilí mladíci

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Státní zástupkyně obžalovala tři nezletilé mladíky, kteří jsou zapojeni do kauzy šikany učitelky pražské střední školy Na Třebešíně. Případem se nyní bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 4, jednání ještě nenařídil. 

Za výtržnictví a omezování osobní svobody by chlapcům podle České televize hrozily až dva roky vězení, vzhledem k jejich věku je ale trestní sazba poloviční. Šikanovaná učitelka letos v lednu zemřela, její úmrtí podle policie nezavinila cizí osoba. Policie ukončila vyšetřování případu na začátku září, kvůli věku obžalovaných ale podrobnosti k případu neposkytla.

Ženu (55) podle všeho trojice tehdejších studentů šikanovala delší dobu, některé incidenty jejich spolužáci natočili na mobilní telefony. Studenti byli nejprve potrestáni podmínečným vyloučením a trojkou z chování, podle listu Právo však později škola dva z mladíků vyloučila. Třetímu zůstal podmíněný trest.

Česká školní inspekce v březnu po vyšetřování uvedla, že vedení školy při řešení šikany selhalo a porušilo školský zákon. Magistrát po incidentu ředitele školy odvolal a vypsal konkurz na nové vedení. Pak magistrát ještě podal trestní oznámení na neznámého pachatele, který se podle něj mohl dopustit trestného činu tím, že „zanedbal své povinnosti v souvislosti s šikanou pedagogického pracovníka, a že neoznámil magistrátu, že na škole dochází k takto závažným incidentům".

Témata:  školství šikana soudy

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy