Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zoufalá narkomanka pobodala stařenku jehlou

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Teplice - Drsné prostředky zvolila zřejmě hodně zoufalá narkomanka v Teplicích, aby si opatřila peníze na drogy. Po neúspěšné krádeži ve zlatnictví ve městě přepadla skoro devadesátiletou starou dámu. Ta se statečně bránila loupeži, narkomanka ji proto pobodala injekční stříkačkou.

Touha po drogách byla u sedmatřicetileté ženy zřejmě nadevše. A zoufalost ještě větší. V polovině září se vydala do ulic Teplic krást nebo loupit - prostě si opatřit peníze. Nejprve to zkusila ve zlatnictví. Nechala si ukázat plato s vystavenými řetízky a jen, co ho měla v rukou, chtěla se šperky utéct.

"Pohotová prodavačka ale rychle zareagovala a uchopila ho také, po chvíli přetahování neúspěšná zlodějka utekla z provozovny s prázdnou, šperky v hodnotě přes sto deset tisíc prodavačka zachránila," popsal pokus o krádež policejní mluvčí Daniel Vítek.

Už tenhle pokus o krádež cenného zboží je zločinem, za který se uděluje i nepodmíněný trest, ale na riziko narkomanka nedala a pustila se dokonce do loupežného přepadení. Jen o několik desítek minut od neúspěšné krádeže si vyhlédla v Teplicích na ulici skoro devadesátiletou seniorku.

Se starou dámou se narkomanka začala přetahovat o kabelku, které se oběť nechtěla vzdát. Seniorce při tom vyhrožovala, že ji bodne stříkačkou s injekční jehlou. Výhrůžku splnila. "Stříkačku držela v ruce schovanou v hadru, seniorku nakonec skutečně dvakrát píchla do ruky a kabelky s pouhými třemi stokorunami, doklady a platební kartou se zmocnila," dodal mluvčí Vítek.

Seniorka musela být ošetřena zdravotníky. Narkomanku, zlodějku a lupičku v jedné osobě policie už dopadla a obvinila ji hned z několika trestných činů: loupeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže ve stadiu pokusu. Za to ženě hrozí až deset let vězení, takže ji patrně čeká dlouhá abstinence.

Témata:  krimi přepadení drogy

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy