Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík brutálně ubodal své prarodiče, odpyká si 24 let ve vězení

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Tomáš Francl (24) si definitivně odpyká výjimečný trest 24 let, potvrdil dnes Vrchní soud v Olomouci. Mladík brutálně zavraždil své prarodiče v Tovačově.

Mladík se k vraždám přiznal, trest uložený krajským soudem mu ale připadal přísný. Podle odvolacího soudu je však s ohledem na okolnosti případu přiměřený, šlo o vraždu s rozmyslem, kterou spáchal zvlášť surovým způsobem.

Tragédie se odehrála loni v červnu v tovačovském bytě, kde mladík s prarodiči žil. Babičku (74) nejprve rdousil a pak ji ubodal, rozsvítil si při tom stolní lampičku, aby na spící ženu lépe viděl. Podle znalců byla brutalita útoku vysoká. Poté přešel do druhé místnosti, kde spal jeho dědeček (70). Tomu zasadil ránu nožem do krku, oba na místě vykrváceli.

Motiv činu se nepodařil zjistit, podle znalců si zřejmě vybil zlost na svou bývalou přítelkyni. Mladík uvedl, že první chtěl ublížit sám sobě, poté, co ležel nějakou dobu v posteli s nožem mu prý "bouchlo v palici" a vydal se za prarodiči.

Francl si kromě vraždy trest odpyká i za krádež. Prarodičům po vraždě ukradl peníze, které utratil s prostitutkou v prostějovském nočním klubu.

Témata:  vražda soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy