Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novým ředitelem pražského dopravního podniku se stal Peter Hlaváč

Dopravní podnik Praha
Dopravní podnik Praha
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Novým ekonomickým ředitelem největší městské firmy, pražského dopravního podniku (DPP) se stal Peter Hlaváč, uvedl podnik v tiskovém prohlášení.

Ve funkci nahradí v červnu odvolanou bývalou ekonomickou ředitelku Magdalenu Češkovou. Hlaváč doposud působil v soukromém sektoru. DPP zaměstnává přes 10.000 lidí a Praha jeho provoz dotuje ročně více než 12 miliardami korun.

"V DPP bych rád zúročil své zkušenosti načerpané na pozicích ve společnostech, kde jsem působil dříve. Věřím, že se mi podaří nastavit systém efektivní kontroly nákladů tak, aby se optimalizovalo hospodaření ve prospěch hlavního města Prahy," uvedl Hlaváč.

Jeho dalším úkolem bude připravit finanční plán podniku pro rok 2017 a následně vytvořit strategický výhled hospodaření pro následující tři roky.

Témata:  Dopravní podník Praha

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 17:59

Trump neudržel jazyk za zuby. Od soudu odešel s tučnou pokutou

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy