Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jihomoravské hnutí ANO nepředpokládá jednání s KSČM a okamurovci

Třetí celostátní sněm hnutí ANO
Třetí celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brno - Lídr jihomoravského ANO Bohumil Šimek nepředpokládá, že by jeho vítězné hnutí vyjednávalo o možné koalici s KSČM a SPD s SPO.

ANO už jednalo s dalšími stranami, například s KDU-ČSL, ale také s ČSSD. Schůzky se sociálními demokraty se nezúčastnil hejtman Michal Hašek (ČSSD), s nímž ANO odmítá spolupráci. Podle Šimka zatím žádná koalice nevznikla.

Volby v kraji vyhrálo ANO před KDU-ČSL a ČSSD. Do zastupitelstva se dostala ještě KSČM, ODS, Starostové pro jižní Moravu, SPD a SPO, TOP 09 s Žít Brno a zelení a piráti. "Jednání jsou zatím na začátku. Kvůli tomu, kolik je v zastupitelstvu stran, vznikla pěná bramboračka. Chceme jednat se všemi, ale nepředpokládám jednání s KSČM a okamurovci," uvedl Šimek.

Podle něj má hnutí schůzku za schůzkou, zatím z nich ale nevzešlo nic zásadního. Jihomoravský předseda ČSSD Roman Hanák ČTK řekl, že se sociální demokraté potkali s ANO bez Haška na žádost hnutí. Jinak ale Hašek zůstává nadále ve vyjednávacím týmu ČSSD. Hejtman však řekl, že je připraven odejít do opozice. Za důležitější považuje prosazení programu ČSSD než jeho případnou funkci.

Témata:  Hnutí ANO Jihomoravský kraj KSČM

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy