Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman se naštval na kraje: Koalice bez ANO jsou zrada voličů

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka považuje vznikající krajské koalice proti hnutí ANO za nesportovní spojování stran s cílem vyšachovat vítěze voleb. Podle něj by to mohlo být chápáno jako zrada voličů.

V Královéhradeckém, Pardubickém a Plzeňském kraji zřejmě ANO skončí v opozici, přestože volby vyhrálo.

"Pokud jde o povolební vyjednávání, v některých krajích dochází podle názoru pana prezidenta k nesportovnímu a někdy až politicky bizarnímu spojování různorodých stran do koalic s jediným cílem: vyšachovat vítěze. Taková spojení mohou být chápána jako určitá zrada voličů," řekl Ovčáček.

Zeman podle něj kladně hodnotí možný vznik koalice vítězné ČSSD a druhého ANO na Vysočině, která by podle něj byla založena na reálných volebních výsledcích. Prezident podle Ovčáčka také vnímá jako "velkorysé gesto" nabídku ANO, že by v případě vzniku koalice ANO a KSČM v Ústeckém kraji zůstal hejtmanem Oldřich Bubeníček (KSČM).

Témata:  Miloš Zeman Hnutí ANO Krajské volby

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy