Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník, který napadl známého zpěváka, zproštěn obvinění z dalšího napadení

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ostrava - Ostravský Okresní soud zprostil jednadvacetiletého Nikolase Agoratsiose obžaloby z napadení dalšího muže. Útočník je znám především tím, že napadl zpěváka Michala Hrůzu.

Agoratsiosovi hrozilo vězení i proto, že je stále v podmínce za napadení zpěváka Michala Hrůzy. Soud dnes potrestal pouze Agoratsiosova strýce Miroslava Konečného, uložil mu rok vězení.

Podle obžaloby Agoratsios loni v říjnu společně se svým strýcem na ulici v Ostravě-Mariánských Horách bezdůvodně napadl kolemjdoucího. Zatímco Agoratsios obžalovaný z výtržnictví ale celou dobu popíral, že napadeného bil, Konečný se přiznal, že na muže vystřelil z plynové pistole a kopl do něj. Incident skončil, když na ně zatroubil taxikář, oba se pak běželi schovat do restaurace, kde slavili narozeniny příbuzných.

Soudkyně Miluše Hadamčíková řekla, že z dokazování je zřejmé, že se Agoratsios nedopustil žádného trestného činu. Konflikt nevyvolal, nijak do něj nezasahoval, spíše se jej snažil odvrátit, když poškozenému říkal, ať jde pryč. Potvrzují to výpovědi.

Jediným důkazem proti obžalovanému byl dopis, který Konečný poslal kamarádovi do vězení a v němž o incidentu psal. To je ale podle soudkyně důkaz naprosto nedostačující. Konečný u soudu uvedl, že si v dopise vymýšlel, aby byl zajímavý.

Témata:  Michal Hrůza soudy napadení

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy