Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opilec v centru Kroměříže střílel na lidi, dvě osoby zranil

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Kroměříž - Kroměřížská policie vyšetřuje střelbu na Velkém náměstí. O víkendu tam došlo k potyčce mezi mužem středního věku a dvěma mladíky, při které padlo několik výstřelů. Kriminalisté zatím událost vyšetřují jako výtržnictví, ale není vyloučeno, že padne obvinění z dalších trestných činů.

Strážníci Městské policie Kroměříž přijali oznámení o střelbě v sobotu nad ránem. Člověk telefonující na tísňovou linku nahlásil, že doslova pod okny služebny došlo k šarvátce, která skončila střelbou z plynové pistole.

Sedmatřicetiletý muž policistům řekl, že se při potyčce se dvěma kolemjdoucími mladíky bál o svoji bezpečnost a tak na ně vystřelil. Ti naopak shodně vypověděli, že je muž bezdůvodně slovně napadl a poté na ně i vystřelil.

Dechová zkouška u střelce prokázala přítomnost alkoholu - naměřeno mu bylo 1,85 promile. Druhá hlídka strážníků poté nedaleko náměstí našla dvě lehce zraněné osoby, kterým zajistila sanitku. Případ si převzala policie.

"Skutek jsme prozatím kvalifikovali jako trestný čin výtržnictví, je však možné, že se právní kvalifikace v průběhu vyšetřování ještě rozšíří," uvedla mluvčí kroměřížských policistů Simona Kyšnerová.

Témata:  Policie ČR zbraně

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 8:45

Ukrajina má právo útočit na cíle v Rusku, prohlásil Stoltenberg

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg prohlásil po zasedání Rady NATO-Ukrajina v Bruselu, že Ukrajina má v rámci sebeobrany právo útočit na legitimní vojenské cíle i mimo své území.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy