Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ANO už spekuluje o náhradníkovi za Jermanovou ve vedení Sněmovny

Jaroslava Jermanová /ANO/ v Poslanecké sněmovně
Jaroslava Jermanová /ANO/ v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Pokud bude Jaroslava Jermanová zvolena středočeskou hejtmankou, má místo ní hnutí ANO hned tři kandidáty na post ve vedení Sněmovny.

O funkci místopředsedy Sněmovny, která by se měla uvolnit, pokud bude se Jermanová stane hejtmankou, mají zájem poslankyně Helena Válková a Radka Maxová a poslanec Radek Vondráček. Uvedl to předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Jermanová už před krajskými volbami řekla, že pokud se stane hejtmankou, z funkce místopředsedkyně odstoupí.

Jména jejich možných nástupců padla při dnešním jednání klubu ANO. Koho nakonec strana nominuje, rozhodne poslanecký klub v tajném hlasování. Je možné, že počet kandidátů se ještě rozšíří. O obsazení místopředsednického křesla nakonec rozhodne Poslanecká sněmovna.

Ve vedení dolní komory má nyní ČSSD jako svého zástupce předsedu Sněmovny Jana Hamáčka. Místopředsedy pak mají KSČM (Vojtěch Filip), TOP 09 a Starostové (Petr Gazdík) a KDU-ČSL (Jan Bartošek). O náhradníkovi za Jermanovou budou poslanci rozhodovat v tajném hlasování.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Jaroslava Jermanová Hnutí ANO

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy