Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka se pustil do Tejce: Lídra ČSSD má zvolit sjezd a ne členové

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Poslanec Jeroným Tejc přišel s návrhem, že by si premiér Bohuslav Sobotka mohl ověřit svou pozici v čele ČSSD tím, že se nechá zvolit členy místo sjezdu. Premiér to odmítl.

Tejc návrh, který vyslovil v dnešním rozhovoru pro deník Právo, podle Sobotky buď nemyslí vážně, nebo chce jen sociální demokracii škodit.

Sobotka po nedávných pro stranu neúspěšných krajských a senátních volbách zopakoval, že se bude na jaře příštího roku ucházet setrvání v čele ČSSD. "Předseda ČSSD se bude volit tak jako ve všech předcházejících případech na sjezdu. ČSSD se teď potřebuje sjednotit a zahájit co nejdříve volební kampaň," uvedl v prohlášení pro ČTK.

Tejcem navržený způsob volby by podle Sobotky vedl k několikaměsíčním hádkám a sporům uvnitř strany. "To by nás definitivně ve volbách porazilo, hnutí ANO už by pak nemuselo hnout prstem. Navíc ČSSD nese odpovědnost za vládu, voliči nejsou zvědaví na naše vnitřní diskuse, chtějí, aby vláda fungovala a sociální demokracie v ní prosazovala svůj program," dodal Sobotka.

Témata:  Bohuslav Sobotka Jeroným Tejc Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy