Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sněmovna neobsadila volné místo v RRTV

Poslanecká sněmovna
Poslanecká sněmovna
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Sněmovna zatím neobsadila volné místo v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Do druhého kola tajné volby dnes postoupili ředitel Hitrádia Vysočina František Vostál, kterého navrhla ČSSD, a kandidát KSČM Jaroslav Kravka. Výběr by měl pokračovat za dva týdny 9. listopadu, oznámil dnes předseda sněmovní volební komise Martin Kolovratník (ANO).

Dnešní první kolo volby úspěšné nebylo. Nikdo z pětice navržených neobdržel dostatečný počet hlasů. Do druhého kola postoupili kandidáti s nejlepším výsledkem. Vypadli někdejší mluvčí ODS Milan Bouška, jenž v takzvané vysílací radě působil do loňského května a byl jejím místopředsedou, ředitel výroby Českého rozhlasu Jiří Mejstřík (navržený KDU-ČSL) a právník Jaroslav Tajbr, kterého nominovalo hnutí ANO.

Nynější volba je už třetí. V červnovém finále druhé volby nedostali dost hlasů bývalý předseda Rady České televize Jan Mrzena navrhovaný KDU-ČSL ani Vostál. V únorovém druhém kole první volby neuspěli Mrzena a Bouška. Sněmovna rozhoduje o nástupci Jana Kostrhuna, jemuž skončilo funkční období loni v prosinci.

Sněmovna doplnila masivněji 13člennou radu loni na jaře, když zvolila osm nových členů. Za ČSSD to byli Ivan Krejčí, Martin Bezouška a Dagmar Zvěřinová, za ANO Radka Burketová, za KSČM Daniel Novák, za TOP 09 a Starosty Dana Jaklová, za ODS Václav Mencl a za KDU-ČSL Marek Poledníček.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky RRTV

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy