Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman před velvyslanci pochválil ekonomiku. O kauze Brady mlčel

Miloš Zeman hostí Andrzeje Dudu (15. března 2016).
Miloš Zeman hostí Andrzeje Dudu (15. března 2016).
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman se den před státní svátkem setkal se zahraničními velvyslanci v Praze. Vyzdvihl především ekonomické úspěchy ČR, o kauze Jiřího Bradyho se nezmínil.

Zeman žertoval, že se proti minulému roku změnil a nyní už potřebuje hůl, neboť mu už dobře neslouží nohy. Podotkl přitom, že politik potřebuje dvě věci - mozek, aby mohl vést, a nohy, aby mohl odejít. "Ale já neodcházím, takže potřebuji svůj mozek, ne nutně své nohy," doplnil.

"Česká republika je ostrovem ekonomické stability a růstu. Víte, že máme nejnižší míru nezaměstnanosti v Evropské unii a navíc také nejnižší míru chudoby v Evropské unii," řekl už ve vážném tónu Zeman.

"Jedna věc je nová. Poprvé za mnoho, mnoho let máme přebytek státního rozpočtu. To znamená, že se snažíme omezit daňové úniky a podvody v naší hospodářské oblasti, a to je velmi dobré," dodal.

Prezident nemluvil o kauze Bradyho ani o jejím dopadu na páteční slavnostní předávání státních vyznamenání, na které jsou diplomaté zváni.

Témata:  Miloš Zeman velvyslanectví Jiří Brady 1

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy