reklama

„Televize Prima dnes oznámila, že dnes odvysílá naši včerejší show, já z toho mám velkou radost, Myslím si, že je to především zásluha tlaku vašeho, médií, novinářů a sociálních sítí. Asi. A jsem samozřejmě rád, proto to člověk dělá – aby to lidé viděli," ocenil reakce na celou věc Kraus se videu, které zveřejnil na YouTube.

Ve čtvrtek večer diváci uvidí zřejmě jen upravenou část bez úvodního slova, kde známé osobnosti kritizovaly prezidenta Miloše Zemana. Moderátor poukázal na prohlášení stanice, podle kterého „nelze vyloučit, že by úvodní část pořadu byla vyhodnocena radou pro vysílání jako porušení zákonné povinnosti objektivity a vyváženosti".

„Já a všichni moji právníci si to tedy nemyslíme, no nicméně doufám, že to tedy televize Prima odvysílá tak, jak jsme jí to předali. Protože pokud by do toho zasáhla, bylo by to jak v rozporu s naší smlouvou, kterou na výrobu s televizí Prima máme, ale to by byla už cenzura," upozornil Kraus.

To ale nebylo vše, co chtěl moderátor okomentovat. „Ale zrovna tak se chci ještě vyjádřit k tomu, že televize Prima uvádí, že pokud se jedná o služby na vyžádání na internetu, tak žádná regulace neexistuje a že věří, že na našich stránkách bude pořad zpřístupněn v původní podobě. Ano, to bude – co jste neviděli v pořadu, bude v tom, co jste neviděli, jako to děláme vždycky," uvedl.

Opět citoval z prohlášení Primy, podle které je umístění plné verze na internet je zcela v režii produkce Show Jana Krause. „A ani nám tedy není známé, proč se tak již nestalo včera, a to i přesto, že jsme diváky na tuto možnost upozorňovali," napsala v prohlášení stanice.

„Milí diváci, fanoušci a přátelé i nepřátelé, my máme ve smlouvě s televizí Prima, že na web můžeme video umístit až po odvysílání pořadu. Že to televize Prima neví, souvisí zřejmě s tím, že naši smlouvu nemá řádně prostudovanou. Nicméně když nás k tomu televize Prima doslova vyzývá, rádi to uděláme v co nejbližším možném termínu a dáme vám vědět. Ještě jednou vám moc děkuju a těším se zase na viděnou," rýpnul si ro Primy Kraus.