Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hledaší pokladů v Mostě objevili leteckou pumu, lidé z okolí byli evakuováni

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Most - Dnes dopoledne našli hledači pokladů na Širokém vrchu v Mostě leteckou pumu z druhé světové války. Podle pyrotechnika jde o tisícilibrovou (450 kg) pumu. Evakuace oblasti se dotkla 4000 lidí.

Ředitel pyrotechnické služby Policie ČR Michal Dlouhý České televizi řekl, že jde výjimečný nález. "My máme celkem časté případy té nižší kategorie 500 liber, což znamená 250 kg. Ale toto je unikátní nález v posledních desítkách let," řekl.

"Pyrotechnici převezli pumu k likvidaci jinam. Ještě před tím z ní vyndali rozbušku," uvedla policejní mluvčí Jana Slámová. Nebezpečí již nehrozí, a tak se mohli lidé po 16:30 začít vracet do svých domovů.

Své domovy museli opustit lidé bydlící v oblasti Souše, části města pod Resslem až po ulici SNP. Kdo neměl kam jít, mohl využít evakuační autobus, který lidi odvážel do sportovní haly.

Lokalita byla uzavřená i pro dopravu, kvůli omezení musel dopravní podnik změnit trasy tří autobusových linek. Opatření musela přijmout i mostecká nemocnice. Do náhradních prostor se přesunulo asi 50 lidí - pacienti a personál. Nemocnici to podle mluvčího Krajské zdravotní Jiřího Vondra nezpůsobilo velké komplikace.

Témata:  Most bomby Policie ČR

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy