Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Umělci zkritizovali Zemana, Ovčáček brzy kontroval

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: TV Nova

Praha - Slavnostní večer udělování hudebních cen Anděl v pražském Hudebním divadle Karlín se zvrhl v ostrou kritiku prezidenta Miloše Zemana. Vyhradila se proti němu zejména zpěvačka Lenka Dusilová.

V závěru svého vystoupení si Dusilová vzala do ruky papírek a přečetla připravené prohlášení. "Nesouhlasíme s tím, že se prezident naší země ve svém úřadu chová nedůstojně a i naším jménem podlézá režimu popírajícímu svobodu a demokracii. Jestli se to nelíbí ani vám, prosím, nebojte se dát najevo svůj názor. Děkujeme," uvedla Dusilová.

Zdroj: YouTube

Její slova se setkala s hlasitým potleskem ze strany diváků, tím ale celý veer neskončil. Později s jejími slovy souhlasila i letšní zpěvačka roku Klára. "S Lenkou souhlasím," uvedla během přebírání ocenění.

Další, kdo se vyhradil proti Zemanovi, byl zpěvák David Koller, který si odnesl cenu za album roku 2015 a zpěváka roku. "Byl bych rád, kdyby nás vláda netahala na východ. Ať už je to pan Babiš, Klaus nebo dokonce soudruh Zeman," uvedl ostře zpěvák.

Kritika ze strany umělců nezůstala bez reakce. Vyjádřil se k ní na twitteru hradní mluvčí Jiří Ovčáček, který uvedl: "Angažovaní umělci. 1948, 1977 a teď 2016. Třeba opět uspořádají seanci v Národním divadle a budou podepisovat prezenční listinu."

Témata:  Ceny Anděl David Koller

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy