Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němci by se měli naučit arabsky a začlenit se do kultur migrantů, tvrdí socioložka

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín – Německá socioložka Annette Treibelová viní Němce z nedostatečného pokroku v integraci nových migrantů do společnosti. Tvrdí, že se sami Němci potřebují začlenit do kultur migrantů. Její slova cituje list Die Welt.

Treibelová má zprávu pro Němce, která se týká problémů spojených se špatnou integrací obrovského množství přistěhovalců, kteří přišli do země. „Je to pravděpodobně vaše vina," vzkazuje odbornice svým spoluobčanům.

Socioložka nadnesla otázku, proč by se migranti měli chtít integrovat do Německa, když se Němci odmítají naučit se jejich kulturu a jazyk. Doktorka Treibelová tvrdí, že jsou to Němci, kteří potřebují integrační kurzy do kultur migrantů, nikoli migranti, kteří by měli adaptovat na německé podmínky.

Při diskusi v Düsseldorfu Treibelová vysvětlovala, že Německo je „imigrační zemí", což znamená, že zde neexistuje žádná zastřešující převládající kultura, ale že je země mozaikou různých kultur. Tato akademická myšlenka, že Německo nemá dominantní kulturu, se už objevila u několika německých akademiků jako je politoložka Ulrike Guérotová, která spolu odborníkem na islám Kurtem Edlerem nedávno představila myšlenku, že by migranti měli dostat vlastní města, spíše než by se integrovali do německé společnosti.

Teibelová uvedla, že přistěhovalectví je zásadním faktorem v moderních společnostech Evropy a západním světě. Tvrdí, že masová migrace v minulém roce by nemusela vést ke střetu integrace, protože Němci a migranti by se mohli jednoduše integrovat do kultury toho druhého.

Socioložka která působí jako profesorka na Institutu Transdisciplinární společenské vědy na univerzitě v Karlsruhe, tvrdí, že se někteří Němci nedokázali vyrovnat s tím, že jsou „imigrační zemí". „Pokud Němci nejsou ochotni uznat tuto skutečnost a místo toho trvají na něčem, o čem tvrdí, že to je německá kultura, proč by se migranti měli chtít integrovat?" ptá se akademička.

V souladu s touto teorií profesorka říká, že každý žadatel o azyl, přistěhovalec a uprchlík má právo tvrdit, že je „původní Němec".

Akademici a levicoví politici v Německu si stále častěji pohrávají s myšlenkou, že řešení problematiky integrace migrantů vyžaduje, aby se Němci čím dál více podobali migrantům, spíše než že by se migranti přizpůsobili německé kultuře. Několik pedagogů dokonce uvedlo, že by se Němci měli učit arabštinu, aby pomohli migrantům, kteří nemohou nebo se nechtějí učit německy.

Jeden komentátor, sám migrant ze Sýrie, také tvrdí, že by všechny evropské země měly vyvěsit jména ulic v arabštině, protože to by bylo jednodušší pro nové přistěhovalce.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy