Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: U Hradu stojí Pat a Mat, v parlamentu dementi... Jaromír Nohavica představil novou píseň a servítky si rozhodně nebere

Nová píseň Jaromíra Nohavici
Nová píseň Jaromíra Nohavici
Foto: YouTube

Praha/Londýn – Písničkář Jaromír Nohavica svou písní o tom, jak mu „Arab šahá na bábu“ vyvolal pořádný poprask. Jeho fanoušci začali spekulovat, zda jde o hodně ostrou satiru, či zda se zpěvák rozhodl svézt na protiuprchlické vlně. Novou písní může vyvolat neméně silné emoce. Zabývá se totiž aktuálními poměry v České republice.

„Arab mi šaha na babu, já mu snad oči vydlabu, zabiju toho barabu, Alibabu, ze Sýrie. Arab mi šaha na babu, já mu snad oči vydlabu, zabiju toho barabu, Alibabu, pokud mne nezabije," zpíval Nohavica v písni, která v srpnu přinesla bouřlivou diskuzi.

V novém songu, který Nohavica představil při svém koncertě v Londýně, se zaměřuje na situaci v české společnosti. „V den státního svátku je někdy dobré se zamyslet nad věcmi kolem nás - vážně nebo odlehčeně. Tu druhou variantu vám nabízí Jarek Nohavica v písni Hanba sláva. Záznam byl pořízen před týdnem v Londýně," píše se na stránkách zpěváka.

Nohavica v ní zpívá o to, jak „Pánbůh ztratil vliv" a že „svět není jako dřív". Za zvuku harmoniky pěje: „Lidi nebaví opačné pohlaví. Chlap má chlapa rád a baba babě dává. Jedni křičí hanba hanba, druzí zase sláva sláva."¨Tím ale song zdaleka nekončí. „Hned u vrat na Hrad stojí Pat a Mat, na prezidenta jdou kandidovat. Rozlícený dav už vlaječkama mává - a jedni křičí hanba hanba, druzí zase sláva sláva," pokračuje.

V druhé částí řádně přitvrdí. „Když vlezeš do ho*en a nevíš jak z toho ven, netoč se dokola, ať nejsi za vola. Ho*no na trenkách se špatně dolů dává. A jedni křičí hanba hanba, druzí zase sláva sláva," zvesela zpívá Nohavica.

„U parlamentu spousta dementů, a uvnitř ještě víc, kurva to je hic. Večer na ČT bude to ve zprávách, jak jedni křičí hanba hanba, druzí zase sláva sláva. Pod sochou Václava, to se to nadává. A Václav na koni se trochu kaboní. Těm vlevo chutná rum, těm vpravo černá káva. Nadávají mi pospolu, já piju kofolu," ukončil zpěvák píseň, za kterou si vysloužil bouřlivý potlesk.

Nová píseň byla v Londýně představena 21. října, na internetu byla zveřejněna o týden později.

Témata:  Jaromír Nohavica hudba

Aktuálně se děje

20. května 2024 21:54

Litva: Ukrajina by měla mít více svobody při útocích na cíle v Rusku

Západní spojenci Ukrajiny by měli zrušit omezení na použití zbraní dodaných na Ukrajinu a dopřát Kyjevu více svobody při útocích na cíle v Rusku. V pondělí to během rozhovoru prohlásil litevský ministr zahraničí Gabrielius Landsbergis, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy