Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Liberecká policie řeší čtyři oznámení kvůli pedofilovi. Dvě z nich však byla smyšlená

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Liberec - Liberecká policie v poslední době přijala čtyři oznámení, že se někdo pokusil lákat děti do auta. Nyní se ukázalo, že dvě z nich byla smyšlená.

Nepravdivé bylo oznámení z poloviny září, podle nějž u Základní školy Jabloňová v Pavlovicích lákal neznámý muž chlapce na playstation. Smyšlené bylo i tvrzení jiného školáka z minulého týdne.

Důvody ke lži byly u chlapců různé. "V jednom případě se jednalo o řetězovou reakci, kdy informaci zprvu někde slyšel, a ve druhém případě chtěl zase vzbudit zájem u rodičů," uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Další dva zářijové případy policisté dále vyšetřují. V jednom neznámý muž poblíž ZŠ Jabloňová sliboval chlapci X-box, když pojede k němu domů. Druhý případ se stal nedaleko Základní školy Lesní v sousedství botanické zahrady. I tam měl neznámý muž nabízet chlapci svezení autem.

Témata:  krimi pedofilové Liberec

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy