Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pochod odpůrců Zemana 17. listopadu bude, soud zákaz zrušil

Na Albertově v Praze se dnes odpoledne sešli studenti a další lidé, aby si připomněli 17. listopad 1939 a 1989.
Na Albertově v Praze se dnes odpoledne sešli studenti a další lidé, aby si připomněli 17. listopad 1939 a 1989.
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Městský soud v Praze zrušil zákaz pochodu odpůrců prezidenta Miloše Zemana plánovaný na 17. listopad.

ČTK to dnes sdělil organizátor akce, aktivista Jan Cemper. Pochod zakázal pražský magistrát kvůli křížení trasy s akcemi příznivců Zemana, podle města je cílem pochodu vyvolat střety. Cemper to ale popírá.

Průvod "Nezapomínáme" by se podle magistrátu dostal na Klárově do kolize se shromážděním "Demokracie nevítězí" a na náměstí Jana Palacha s akcí Hrozba islamizace ČR pořádanou Domovem a Blokem proti islamizaci, takže pochod 20. října zakázal.

Podle Cempera ale průvod nevede přes místa konání těchto akcí, jen okolo nich. Obrátil se proto na soud, který rozhodnutí magistrátu 27. října zrušil. Magistrát ještě může proti verdiktu soudu podat kasační stížnost.

Skutečným účelem pochodu je podle magistrátu "s největší pravděpodobností konání konfrontačního turné po třech statických shromážděních jeho názorových odpůrců, ve věcech migrace ideově blízkých názorům prezidenta republiky".

Témata:  17. listopadu soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy