Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud bude jednat o údajně nevýhodných pronájmech billboardů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Praha - Případ údajně nevýhodných pronájmů reklamních ploch dálnic a rychlostních silnic začne projednávat Obvodní soud pro Prahu 4 na začátku prosince.

Případ údajně nevýhodných pronájmů reklamních ploch dálnic a rychlostních silnic, ze kterého žalobci viní někdejšího šéfa Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Alfreda Brunclíka a bývalého ředitele personálně-správního úseku Tomáše Jílka, začne projednávat Obvodní soud pro Prahu 4 na začátku prosince.

Vyplývá to z justiční databáze. Muži podle obžaloby v roce 2010 sjednali za ŘSD nevýhodné pronájmy reklamních ploch a způsobili škodu přes 250 milionů korun.

Vrchní státní zastupitelství podalo obžalobu letos na jaře, soud jim však spis vrátil k došetření. Proti rozhodnutí podal státní zástupce Tomáš Černý stížnost, které vyhověl odvolací pražský městský soud. Obvodní soud pak znovu rozhodl, že případ projedná.

Podle zjištění policistů Brunclík od února do května 2010 postupně uzavřel s obchodní společností pět smluv, podle nichž bylo po dobu jejich účinnosti nájemné za reklamní plochy výrazně levnější než by mělo být. Jílek na základě pověření Brunclíka uzavřel podle policie v květnu téhož roku se stejnou firmou dalších devět smluv na pronájem reklamních ploch

Témata:  soudy billboardy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy