Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Veterán z druhé světové války byl okraden o úspory. Pachatel se po devíti měsících přihlásil policii

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Veterán z druhé světové války Miloslav Masopust (82) v únoru nahlásil policii ztrátu peněženky včetně bankovní karty s PIN kódem, načež mu někdo začal z účtu vybírat peníze. Pachatel se nyní přihlásil.

Veterán přišel o 150 tisíc. "Z banky přišlo vyúčtování, teprve tak jsme zjistili, že se z ní odečítaly částky. Manžel celou dobu nevybíral a kartu nepoužíval," řekla České televizi manželka veterána Helena Masopustová.

Zloděj, který podle policie peněženku našel na ulici, postupně vybíral z karty peníze v několika obcích na Příbramsku. Policistům se nepodařilo pachatele vypátrat, takže 2. listopadu zveřejnili fotky.

"V pátek 4. listopadu se po zveřejnění případu v médiích přišel osmapadesátiletý muž sám přihlásit na policejní služebnu, kde se ke svému jednání doznal. Svého jednání lituje a je prý připraven odcizené úspory poškozenému vrátit," sdělila mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

Témata:  krimi krádeže Miroslav Masopust bankomat

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy