Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do hledání sebevražedného muže se zapojily desítky osob. Mělo to úspěch, našli jej za pár hodin

Horská služba ČR, ilustrační fotografie
Horská služba ČR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Železná Ruda - V pondělí v podvečer proběhla na Šumavě rozsáhlá pátrací akce, do které se zapojili záchranáři Horské služby, Policie ČR, strážci Národního parku i městští strážníci. Do hledání muže, který chtěl pravděpodobně skoncovat se životem, se zapojil i psovod se svým psem.

Rozsáhlá spolupráce začala dvacet minut po páté hodině, kdy plzeňské policejní středisko vydalo výzvu k pátrání po muži (35) z obce poblíž Klatov.

„Podle informací, které jsme dostali, se měl pohybovat v modrém automobilu Škoda v okolí Železné Rudy. Poslední lokalizace jeho mobilního telefonu byla v oblasti Pancíře," uvedl zasahující člen Horské služby Šumava Martin Kocum.

Jen horská služba vyslala do akce desetičlenný tým, který měl k dispozici pět automobilů a dvě terénní čtyřkolky. V terénu byly ale i jednotky Policie ČR z Železné Rudy a Kašperských hor, 7 členů jednotky Správy Národního parku a strážníci Městské policie Železná Ruda.

"V průběhu dvouhodinového pátrání najeli stovky kilometrů po silnicích i horských stezkách," popsal pátrání Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

„V půl osmé večer pak hlídka ISS NPŠ našla pohřešovaného v automobilu na odstavné ploše u silnice poblíž Gerlovy Huti. Muž byl naštěstí živý, i když jevil zhoršenou kvalitu vědomí. Strážci Národního parku Šumava proto přivolali posádky Rychlé zdravotnické a lékařské pomoci z Klatov," řekl Martin Kocum.

Nalezený muž byl následně ošetřen a převezen do nemocnice v Klatovech.

Témata:  Šumava horská služba pohřešované osoby

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy