Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kateřina Bursíková Jacques se pustila do Zemana... Dělá si z nás p*del, rozčílila se

Kateřina Jacques a Martin Bursík
Kateřina Jacques a Martin Bursík
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha – Prezident Miloš Zeman v úterý na Hradě ocenil členy policejního sboru za jejich přístup k zásahům nejen při návštěvě čínského prezidenta, ale i při 17. listopadu 2015. Mnohým politikům se to ale nelíbí.

Prezident podle vyjádření Hradu vyjádřil vděčnost a poděkování Policii ČR za její profesionální přístup a za zásahy jak 17. listopadu minulého roku, tak nyní při státní návštěvě prezidenta ČLR.

„Je špatný ten, kdo se nedokáže zastat svých podřízených a je špatný ten, kdo se jim bojí vyjádřit svoji úctu jenom proto, aby ho často podplacená média neznemožnila" uvedl Zeman.

„Je třeba odlišit lidi, kteří svobodně vyjadřují svůj názor od různých Kalousků, kteří se pouze zviditelňují šaškovskými akcemi. Váš nevděčný úděl často spočívá v tom, že bráníte v projevu duševně nenormálních lidí a tím jste tak trochu podobní psychiatrům," řekl prezident policistům.

„Nevím, co prezident Zeman oceňoval. Já spíše oceňuji, že se policejní prezident Tuhý za některé postupy policie omluvil. Ještě zbývá vyjasnit, zda někdo nese politickou odpovědnost. Policie České republiky má naše občany s rozdílnými názory chránit, ne je šikanovat," uvedl k tomu šéf ODS Petr Fiala.

„Není pochyb o tom, že instrukce policii pro její postup během návštěvy čínského prezidenta dával prezident a jeho lidé. V instrukcích nyní pokračuje: 'Je třeba odlišit lidi, kteří svobodně vyjadřují svůj názor od různých Kalousků...'. Zajímalo by mě, vůči které z těchto dvou skupin budou uplatňovány tvrdší represe," pustil se do Zemana předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Ještě ostřeji pak zareagovala Kateřina Bursíková Jacques, která se aktivně zúčastnila protestů při návštěvě čínského prezidenta Si Tin-pchinga v Praze. „Ano, dělá si z nás p*del. Ale taky plíživým způsobem posouvá hranice zpátky k bolševickému myšlení i chování. Zaplať Pánbůh, že jsme zatím součástí zapadního civilizačního okruhu. God bless NATO and EU," uvedla na sociálních sítích.

Témata:  Miloš Zeman Kateřina Jacques Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy