Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Veřejné hádky mezi ministry. Ťok nepracuje dobře, měl by jít, říká Sobotka

Dan Ťok, ministr dopravy
Dan Ťok, ministr dopravy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr dopravy Dan Ťok by mohl odvádět lepší práci, řekl Právu premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Kdyby mohl dělat revizi i u členů vlády z koaličních stran, uvažoval by prý o jeho výměně.

Špatnou práci Ťokovi vyčítá i první místopředseda ČSSD a ministr vnitra Milan Chovanec. "Pan vicepremiér to říká už dávno... Já také! Mýto problém, dráhy problém, na silnicích parkoviště. Co začít konečně řídit svůj tým jako firmu a dát pár lidem taky padáka?" napsal na Twitteru.

Na to ale obratem zareagoval sám ministr dopravy. "To je fakt, mýto nezískal Skytoll, Škoda Transportation ztratila monopol na ČD, staví se - s tím se fakt musí něco udělat!" rýpnul si Ťok s odkazem na firmy blízké sociální demokracii. 

Chovanec se ale jen tak nenechal. "Jiná optika: mýto s pokutou, ČD válcuje konkurence s požehnáním MD, na silnicích se nejezdí, ale parkuje. Makáte!" hádal se s ním na Chovanec.

Vicepremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš už dříve řekl, že se změnami ministrů nominovaných hnutím nepočítá.

"Nevidím důvod na odvolaní pana Ťoka. Rozhýbal opravy dálnic, celá země je rozkopaná, rozjel projekty, které dlouho stály. Ve svém resortu našel peníze na opravu silnic 2. a 3.třídy," hájil Babiš ministra. "Musel vyřešit mýto, kdy jeho předchůdci i s podporou ČSSD uzavřeli pro stát zcela nevýhodné smlouvy s dodatky, ministr Ťok to vyřešil tak, že státu ještě ušetřil 1,5 miliardy korun. A zabránil tomu, aby se mýto dostalo do rukou společnosti SkyToll, která má vazby právě na ČSSD," uvedl.

Za další obchod spojený s ČSSD označil Babiš nákup údajně předražených lokomotiv společnosti Škoda Transportion, kterou zastupuje premiérův přítel advokát Radek Pokorný. "To všechno ČSSD vadí, chápu, že se chce pana Ťoka zbavit, aby si na dopravě znovu mohla dělat volně svoje kšefty," uvedl Babiš.

Témata:  Bohuslav Sobotka Dan Ťok vláda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy