reklama

Další dva týdny budou teploty i srážky průměrné, byť nelze vyloučit krátkodobé výkyvy. Nejchladněji má být v týdnu od 5. prosince.

Z nadcházejících čtyř týdnů má nejvíce srážek spadnout příští týden, nejnižší teploty lze čekat po Mikuláši.

Teplá fronta začne podle týdenní předpovědi ovlivňovat počasí v Česku v noci na středu, nejtepleji - až 11 stupňů - bude zřejmě ve čtvrtek. Bude pršet, místy se dá čekat mrznoucí déšť a ledovka. Od pátku do neděle předpovídají meteorologové na většině území občasný déšť, na horách postupně déšť se sněhem nebo sněžení.

Předpověď na příští týden

Pondělí:
Polojasno až jasno, na severovýchodě místy, jinde zpočátku jen ojediněle zataženo nízkou oblačností, ojediněle mrznoucí mlhy a slabé sněžení, informuje chmi.cz. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, při nízké oblačnosti, zejména ve Slezsku kolem -2 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. V Čechách slabý proměnlivý vítr do 3 m/s, na Moravě a ve Slezsku mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Úterý:
Polojasno až skoro jasno, místy mrznoucí mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Během dne od severozápadu přibývání oblačnosti a večer v Čechách místy, zejména na severozápadě déšť, většinou mrznoucí s tvorbou ledovky. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, při nízké oblačnosti, zejména ve Slezsku kolem -2 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, se bude na západě Čech postupně měnit na jihozápadní.

Středa:
Zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť. Místy, především na Moravě mrznoucí déšť s tvorbou ledovky. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na severozápadě Čech kolem +1 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách a ve Slezsku 3 až 7 °C, na Moravě -1 až +2 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s.

Čtvrtek:
Zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť, na Moravě zpočátku místy mrznoucí s tvorbou ledovky. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, na Moravě kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, na Moravě kolem 4 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:
Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Na většině území občasný déšť, na horách postupně déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C, v Čechách zpočátku až +6 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, v Čechách zpočátku až 11 °C.