reklama

Teploty v Libereckém a Ústeckém kraji klesají dnes ráno až k 11 stupňům pod nulou, na rašeliništi na Jizerce v Jizerských horách naměřili dnes v 08:00 ráno minus 14,5 stupně Celsia.

Silnice jsou většinou jen holé a s opatrností sjízdné. Na komunikacích nižších tříd může být ledovka, pozor by si měli dát motoristé na cestě přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu, která se nesolí. Ledovka může být i na hlavních silnicích I/9 a I/13. V sousedním Ústeckém kraji je o něco tepleji, teploty se tam pohybují od minus tří do minus sedmi stupňů, na Děčínsku klesly ráno teploměry až k devíti stupňům pod nulou a silničáři tam varují před ledovkou.

Na silnicích v nejvyšších polohách Královéhradeckého kraje leží vrstva uježděného sněhu, která je krytá posypem. Všechny cesty v kraji jsou s opatrností sjízdné.

Silnice ve středních Čechách mohou dnes ráno místy namrzat, řidiči by měli být opatrní. Obezřetnost je na místě hlavně na mostech nebo v lesních úsecích. Na Kolínsku a Kutnohorsku by motoristé měli jet opatrně i po hlavních tazích, jako jsou silnice I/2, I/12 nebo I/38.

V Plzeňském kraji je na některých silnicích druhých a třetích tříd ve vyšších polohách Šumavy, které silničáři kvůli ochraně přírody nesolí, vrstva ujetého sněhu krytá posypem. Ostatní západočeské silnice jsou dnes převážně holé a vymrzlé, v lesních úsecích a na mostech mohou být některé vozovky vlhké.

Silnice v kraji Vysočina jsou dnes ráno suché, silničáři nemuseli přes noc vyjíždět a nehlásí žádné problémy. Řidiči na Jihočeských silnicích si dnes musí dát pozor na Českokrumlovsku a na Prachaticku, kde se vyskytují mrznoucí mlhy.

Na silnicích ve vyšších polohách Vsetínska se tvoří námraza a ledovka. Jsou ošetřené kamennou drtí a sjízdné jen se zvýšenou opatrností. S opatrností je sjízdná i silnice z Bystřice pod Hostýnem na Troják na Kroměřížsku.