reklama

František Ringo Čech označuje současnou situaci v Evropě za katastrofu a budoucnost starého kontinentu vidí opravdu černě. "Každý, kdo má všech pět pohromadě, musí pochopit, že to, co přichází, je katastrofa nebývalých rozměrů. Všude bude zkáza, to se prostě stane," předvídá hudebník, malíř a herec v jedné osobě.

Za vše špatné podle něj budou moci muslimové, kteří se do Evropy valí jako uprchlíci. Umírnění muslimové podle něj neexistují. "V jednom pytli už jsou, tam je ani nemusím házet. V historii se to ale stalo už několikrát, na nějakou civilizaci se naženou barbaři, kteří ji zničí," uvedl.

Argumenty, že někteří uprchlíci chtějí evropskou kulturu přijmout, odmítá. "Muslimové Čechy nikdy nebudou, naši kulturu a tradice přijmout prostě nemohou. To je úplně proti jejich smýšlení," myslí si hudebník.

Ringo Čech dlouhou dobu působil i jako politik, k návratu se ale zatím nechystá. "Pořád uvažuju o tom, že se vrátím. Mám obavy o budoucnost a chci něco změnit, ale bojovat budu, až bude nejhůř," řekl. Srovnání s blanickými rytíři ale odmítá. "Já budu spíš Don Quijote, protože už to bude zbytečné," smál se.

I na další témata má Čech podobné názory jako prezident Miloš Zeman, s nímž také hodně kamarádí. "Miloš dělá pozitivní věci, má pravdu a nekrade. Bojuje za náš národ, abychom se prosadili mezi ostrými lokty ostatních států," vyjmenoval.

Se Zemanovou kandidaturou na další volební období Ringo Čech počítá. "Milošova popularita stoupá, protože je těžké mu něco vyčítat. Dělá to dobře a lidé ho mají rádi, i přes urážky v různých médiích," dodal s tím, že mu nevadí ani sprostá slova. "Nevím, proč by se věci nemohly nazývat pravými jmény," uvedl.

Názory proti Zemanovi označuje za "nenávistnou kampaň", která je podle něj jasně organizovaná. Počítá do ní i umělce, kteří prezidenta kritizovali v přímém přenosu předávání hudebních cen Anděl. "Nikdo jim neupírá právo něco říct, nebylo to ale vhodné fórum, to je zneužívání a agitace," myslí si Čech. "Ale ti lidi tomu nerozumí a taková husa si dovolí kritizovat Zemana," doplnil rozhořčeně na adresu Lenky Dusilové.

Čínské investice kontroverznímu hudebníkovi nevadí a to i přesto, že Číňané koupili i jeho oblíbený fotbalový klub. "Nevidím na tom nic špatného, jsem rád, že do té Slavie někdo vysypal peníze. V Anglii je to běžné a jestli je to jejich koupě, ať si klidně mají jméno na dresu," uvedl Čech. "My slávisti hledíme na Slavii už dlouhou dobu s nadějí, nic jiného nám nezbývá," posteskl si.

A Čech se vyjádřil i k osobnějším tématům. Například ke svému hubnutí a nemoci. "Já jsem shodit musel, mám totiž anginu pectoris a cukrovku. Zhubnul jsem 18 kilo, prostě jsem nežral," odhalil svou dietu.

Ringo Čech ale na sebe upozornil i několika kontroverzními malbami, na nichž se objevuje i "ženský symbol". Teď plánuje podobný obraz, jen s malou změnou. "Bude se jmenovat Zvířátka obdivují obra. Protože gayové mají také právo moje obrazy obdivovat," uzavřel Čech.