Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fico nakonec do ČR nepřijede

Rober Fico, slovenský premiér
Rober Fico, slovenský premiér
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha/Bratislava - Slovenský premiér Robert Fico zrušil dnešní plánovanou návštěvu České republiky. Učinil tak ze zdravotních důvodů, o novém termínu se jedná.

Slovenský premiér Robert Fico ze zdravotních důvodů zrušil dnešní oficiální návštěvu Česka. ČTK o tom informovala Ficova mluvčí Beatrice Szabóová, podle které se návštěva uskuteční v náhradním termínu. Fico měl do Prahy přijet na svoji první zahraniční cestu po svém znovujmenování předsedou slovenské vlády. Měl se setkat s premiérem Bohuslavem Sobotkou a prezidentem Milošem Zemanem.

Szabóová bližší informace o zdravotním stavu Fica neuvedla. Slovenský premiér se už v úterý omluvil z účasti na soudním líčení, kde měl vypovídat jako svědek. Ve středu Fico vedl schůzi nového slovenského koaličního kabinetu, který schválil návrh svého programového prohlášení.

Zatím není známo, zda Fico zruší svůj pracovní program i na další dny. V pátek by se podle dřívějších informací měl spolu se svým českým kolegou Sobotkou zúčastnit v Bratislavě mezinárodní konference Globsec.

Očekávalo se, že Fico bude v Praze se Sobotkou diskutovat o migraci a naplňování dohod Evropské unie s Tureckem, které se jí týkají.

Témata:  Robert Fico Česká republika

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy