Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na bývalého exekutora Vránu byl podán exekuční návrh

Exekuce, ilustrační fotografie
Exekuce, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ČT

Olomouc - Muž chce poslat exekutory na bývalého soudního exekutora Tomáš Vránu, který do letošního jara stál v čele jednoho z největších exekutorských úřadů v zemi.

Návrh na exekuci podal muž, jehož exekuce byla kvůli neplatnému rozhodčímu nálezu zastavena a Vrána mu měl vrátit vymožené náklady exekuce 96 tisíc korun. "Pana Vránu jsme několikrát vyzvali, aby vymožené náklady exekuce vrátil, avšak bez úspěchu," uvedl advokát Pter Němec, podle kterého jeho klient poté využil možnost vymáhat svůj nárok soudně.

"Nejprve byl vydán platební rozkaz, proti kterému pan Vrána nepodal odpor, takže je již nyní v právní moci a vykonatelný, stal se tak z něj exekuční titul. Dnes jsme podali návrh na nařízení exekuce," dodal Němec.

Dluh bývalého exekutora Vrány se u soudu podle Němce zvýšil o dalších 24.000 korun, což je odměna advokáta. K částce budou připočteny i náklady exekutora Jaroslava Homoly z Exekutorského úřadu Brno-město, ke kterému byl návrh podán.

Vrána stál v čele Exekutorského úřadu Přerov od roku 2001 až do letošního března. V dubnu ho ve vedení úřadu vystřídal Lukáš Jícha. O odvolání Vrány usiloval ministr spravedlnosti Robert Pelikán, který na exekutora loni kvůli stížnostem podal kárnou žalobu.

Předávání Exekutorského úřadu Přerov novému vedení doprovázely neshody pracovníků, kvůli kterým v sídle úřadu zasahovala policie. Zároveň tehdy padla trestní oznámení. Jícha svého předchůdce Vránu obvinil ze zpronevěry několika milionů korun.

Témata:  exekuce Tomáš Vrána

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 10:01

Rafah opouští statisíce lidí. Bojí se invaze izraelské armády

Podle izraelských médií opustily město Rafah v Pásmu Gazy před blížící se izraelskou ofenzívou až statisíce lidí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy