Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prahu ve čtvrtek ochromí demonstrace, městem nepojedou tramvaje

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Oslavy svátku 17. listopadu se i letos ponesou v duchu různých demonstrací, pochodů nebo protestů, kterých byly do hlavního města svolány desítky. Na akce se proto připravují nejen policisté, ale i dopravci.

Pražští policisté se připravují na perný den. Na čtvrtek povolávají posily z celé republiky, aby všechny nahlášené akce a mítinky ohlídali.

"Na zajištění klidu a veřejného pořádku se budou podílet stovky policistů napříč různými složkami. V ulicích metropole budou od brzkých ranních hodin působit policisté z pořádkové a dopravní služby, kriminalisté, ale rovněž i policisté z cizinecké policie nebo antikonfliktního týmu," popsala TN pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

K dispozici budou mít také policejní vrtulník, který v případě hezkého počasí bude dohlížet na průběh všech akcí a pomůže s koordinací policistů.

Kvůli oslavám Dne boje za svobodu a demokracii bude v Praze také celá řada uzavírek. Celý den nebudou přes Národní třídu mezi zastávkami Újezd a Lazarská jezdit tramvaje.

Policisté doporučují obyvatelům částí města, kde se akce konají, aby zvážili, zda nebude lepší ve čtvrtek auta přeparkovat. Řidiči by se měli ve čtvrtek centru Prahy vyhnout.

Témata:  17. listopadu demonstrace

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy