Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Herečka Věra Kubánková zemřela

Divadlo Na Jezerce Lásky paní Katty. Věra Kubánková. Foto Majka Votavova
Divadlo Na Jezerce Lásky paní Katty. Věra Kubánková. Foto Majka Votavova
Foto: Divadlo na Jezerce

Praha – Ve středu 13. dubna 2016 zemřela herečka Věra Kubánková. Redakci o tom informovalo Divadlo Na Jezerce, kde Kubánková působila.

Věra Kubánková V Divadle Na Jezerce působila nepřetržitě od roku 2005 a hrála v inscenacích „Lásky paní Katty", „Petrolejové lampy", „Ženitba" a naposledy v roli napsané přímo pro ni, ve hře„Komedianti".

Na jevišti Divadla Na Jezerce oslavila před dvěma lety 90. narozeniny a divadlo pro ni uspořádalo k jejímu životnímu jubileu velkou retrospektivní výstavu.

Narodila se 22. července 1924 a zemřela 13. dubna 2016. Svoji hereckou kariéru zahájila v Horáckém divadle v Jihlavě, poté krátce působila v divadle ve Zlíně a od roku 1952 v pražském Realistickém divadle.

Na přelomu šedesátých a sedmdesátých let byla oporou Divadla Za branou režiséra Otomara Krejči. Po násilném ukončení činnosti Divadla Za branou se vrátila do Realistického divadla.

„Včera nás navždy opustila vynikající herečka, paní Věra Kubánková. Čest její památce! Nikdy na ni nezapomeneme," uvedl herec a principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský.

Témata:  Divadlo Na Jezerce

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 21:53

Hamás kritizuje americkou pomoc Izraeli, prý porušuje právo

Palestinské teroristické hnutí Hamás odsoudilo novou americkou vojenskou pomoc Izraeli, kterou v sobotu schválila Sněmovna reprezentantů. Uvolněné prostředky mají jít zejména na posílení izraelské protivzdušné obrany, která v dubnu čelila také íránskému útoku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy