Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lžeman, tahle země patří všem. Stovky lidí demonstrují proti Zemanovi

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Stovky lidí se sešly dnes odpoledne na Hradčanském náměstí v Praze, kam organizátoři svolali shromáždění proti populismu a proti politice prezidenta Miloše Zemana.

Po projevech řečníků se účastníci chtějí vydat průvodem na Václavské náměstí, kde se bude konat koncert na oslavu svátku Dne boje za svobodu a demokracii.

Na shromáždění s názvem Nezapomínáme! se objevily transparenty s nápisy "Tahle země patří všem", zřejmě jako reakce na jeden ze Zemanových projevů, v němž konstatoval opak, "Nechceme další totalitu", "Nechci prezidenta lháře", "Lžeman" nebo i velké červené trenýrky odkazující evidentně na akci skupiny Ztohoven, jejíž členové je vyvěsili na Hradě místo prezidentské standarty.

Mnozí lidé měli stejně jako při takzvané sametové revoluci v roce 1989 připnuté na oblečení české trikolory. Nad hlavami shromážděných vlály i vlajky Evropské unie, Severoatlantické aliance a Tibetu.

Filosof Daniel Kroupa a Petr Riesel, jenž prošel terezínským koncentračním táborem, se v projevech mimo jiné pozastavili nad aktuálním návrhem skupiny poslanců v čele se Zdeňkem Ondráčkem (KSČM) na obnovu trestnosti veřejného hanobení prezidenta. "Připomněli situaci, která před 27 lety zdvihla tuto společnost," řekl Kroupa.

Témata:  17. listopadu demonstrace 17. 11. 2016

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy