Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Letné se sešly stovky lidí k podpoře Miloše Zemana

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - V pražských Letenských sadech se dnes sešlo zhruba 600 lidí, aby podpořili prezidenta Miloše Zemana a vyjádřili nesouhlas s českou migrační politikou.

Kritizovali také premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) a další členy vlády. Organizátoři původně po skončení demonstrace plánovali pochod k Úřadu vlády, zatím ale není jasné, jestli se uskuteční.

"Mluvme pravdu, šiřme pravdu a zejména pravdu, jen tak můžeme vzdorovat čistému zlu, které chce naší zemi vymazat z mapy a jehož poskoci dnes zablokovali Prahu," řekla ve svém projevu Julie Královská. Publikum její slova odměnila hlasitým potleskem.

Roman Bakala z Bloku proti islamizaci ve svém projevu upozornil na incident na Palachově náměstí, kdy na demonstraci Bloku proti islamizaci někteří lidé pouštěli svolávací hudbu do mešit.

"Udělali to lidi, kterých se do budoucnosti musíme nejvíc bát, studenti a lidé placení zahraničními vládami," řekl Bakala shromáždění. Během demonstrace se na budově Umělecko průmyslové školy (UMPRUM) objevil plakát s nápisem Islám a velkým srdcem. K tomu skutečně zněl zpěv muezina svolávajícího muslimy do mešity.

Témata:  17. listopadu demonstrace 17. 11. 2016

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy