Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exekutor odložil dražbu Krejčířovy vily v Černošicích

Krejčířova černošická
Krejčířova černošická "malá" vila
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Na úterý 22. listopadu byla naplánovaná dražba černošické vily podnikatele Radovana Krejčíře, exekutoři ji ale nakonec odložili. Důvodem je odvolání dlužníka.

Exekutoři vilu v dražbě nabízeli za 64,86 milionu korun. Vyvolávací cena byla stanovena na dvou třetinách odhadní ceny 97,29 milionu Kč.

"Dražba byla odročena kvůli odvolání ze strany dlužníka. Odvoláním se bude zabývat Krajský soud v Praze, který pro takové případy nemá stanovenu lhůtu. Ale je předpoklad, že rozhodne během třech až čtyř měsíců," uvedl mluvčí Exekutorské komory ČR Petr Vorlíček.

Vila potřebuje podle posudku opravy za 6,1 milionu korun. Vliv na stav stavby mělo hlavně to, že v ní dlouhou dobu nikdo nebydlel. Posudek upozornil, že vila byla postavena podle vkusu dřívějších vlastníků a náklady na její provoz a údržbu budou pravděpodobně velmi vysoké.

Objekt je napsaný na Krejčířovu manželku Kateřinu, která se vilu snažila z exekuce vyloučit. Tvrdila, že je jen její a že ji koupila za 23 milionů korun, které dostala od Krejčířova otce. Soud tomu ale neuvěřil.

Do dražby šla koncem července také menší z Krejčířových vil v Černošicích. Za vyvolávací cenu 17,2 milionu korun se ale o ni nikdo nepřihlásil. Další termín dražby je stanoven na 20. prosince.

Témata:  Radovan Krejčíř dražby

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 20:05

Ukrajinští piloti budou trénovat na dalších třech nizozemských F-16

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy