Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Utajená zakázka ministerstva vnitra: Policie nakoupí auta za 50 milionů korun

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Médea a.s.

Praha - Ministerstvo vnitra počítá se zakázkou v utajeném režimu za 49,6 milionu korun. Policie nakoupí 92 aut, které budou používat útvary s celorepublikovou působností.

Zakázka se uskuteční v nejnižším vyhrazeném stupni utajení. "Při nerealizaci této veřejné zakázky by byla ohrožena akceschopnost útvarů policie s celorepublikovou působností, protože by nemohli vykonávat své zákonné povinnosti," stojí v informačních podkladech pro vládu.

Zakázka má výjimku se zákona, se kterou souhlasil Národní bezpečnostní úřad. K dodání aut budou vyzvané firmy, které splňují podmínky pro přístup k utajovaným informacím.

Poslední známá zakázka pro policii v utajeném režimu se týkala nákupu limuzín, které převážejí důležité chráněné osoby, jako jsou třeba zahraniční delegace. V zakázce, jejíž předpokládaná cena se odhadovala na více než 11 milionů korun, byla pořízena vozidla jaguar.

Témata:  Policie ČR Ministerstvo vnitra České republiky zakázky

Aktuálně se děje

6. května 2024 13:42

Putin nechce jednat, Západ by se proto měl ještě více snažit, tvrdí Itálie

Italský ministr obrany Guido Crosetto v pondělí vyjádřil přesvědčení, že ekonomické sankce uvalené na Rusko nesplnily svůj účel. Vyzval Západ, aby se pokusil intenzivněji jednat s ruským prezidentem Vladimirem Putinem o diplomatickém řešení s cílem ukončit válku na Ukrajině. Informovala o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy