reklama

V Praze vládne ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN) a primátorkou je Adriana Krnáčová (ANO).

"Je pololetí, co vládne paní Krnáčová se svou radou. Slovo vládne se ale moc nehodí, spíše přežívá. Musím za sebe konstatovat, že tato rada naprosto propadla," řekla předsedkyně zastupitelů ODS Alexandra Udženija. Radě rovněž vytkla chování. "O tom se snad nebudu ani zmiňovat, víte jaké výrazy se tu začaly používat," řekla. Narážela tím na to, když Krnáčová nazvala dodavatele tunelu Blanka "debily".

Rada podle ODS selhala v oblasti rozvoje města a zavedení takzvaného chytrého města (smart city). "Několikrát říkali, že mají transparentní a dobré řešení. Jedním z nich je chytré město. Místo toho tady ale máme problém s dopravou a dozvídáme se světovou raritu, metro bez stanic," řekl zastupitel Alexander Bellu (ODS). Ten svou poznámkou narážel na zamýšlenou možnost postavit na nové trase metra D pouze konečné stanice a ty na trati dostavět později.

Radní propadají podle předsedy pražské ODS a zastupitele Filipa Humplíka i v oblasti dopravy. "Zkratka MHD spíš znamená městská hromadná deprese. Pražský okruh je další problém. Ministr dopravy je z ANO, předseda vlády z ČSSD. Tady obě strany vládnou a nejsou schopny se na dostavbě okruhu dohodnout," řekl. Další pětku by dal radě za situaci v oblasti parkování a za zřízení zón.