Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Moravském krasu zasahoval vrtulník, při výpravě do jeskyně se zranili tři lidé

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Blansko - Tři lidé se dnes zranili v Moravském krasu při výpravě do jeskyně Lopač, která není přístupná veřejnosti. Musel zasahovat i vrtulník. Nejvážnější je stav muže, který spadl z žebříku z 30 metrů.

Jeden z mužů spadl ze značné výšky z žebříku a strhl s sebou další členy výpravy. Hasiči zrovna měli nedaleko speleologické cvičení, takže na místě byli rychle a zraněné vytáhli, dodala mluvčí. Neštěstí se stalo poblíž Ostrova u Macochy. Jeskyně Lopač ukrývá mimo jiné 11metrový vodopád.

Podle mluvčí záchranářů Hedviky Kropáčkové má muž, který spadl ze žebříku, střednětěžká zranění břicha. Jeho zranění ale mohou být rozsáhlejší. "Byl přepraven vrtulníkem na urgentní příjem do Fakultní nemocnice Bohunice," uvedla Kropáčková.

Pod mužem, který z žebříku spadl, byla zhruba v patnáctimetrové výšce mladá žena, která má otřes mozku a zranění břicha. Středně těžká zranění má i poslední zraněný.

Témata:  Jeskyně úrazy záchranáři

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy