Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jednou ránou zabila manžela, do vězení nepůjde

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Čachtice - Po letech tyranie ze strany manžela jeden večer žena z Čachtic nedaleko hranic s Českem nevydržela a v kuchyni bodla svého muže do srdce. U soudu jí hrozilo 9 až 12 let, ale nakonec odešla volná.

Zoufalá žena stanula mlčky před soudem v Novém Městě nad Váhem. Rozhodoval o její vině. Ženy se zastali sousedé, kolegové z práce i rodina, informoval portál tvnoviny.sk.

Vypovídali o letech týrání, které žena musela snášet. Když si muž vypil své obvyklé množství alkoholu, byl nesnesitelný.Verbální a fyzické útoky trvaly několik let.

U soudu se přiznala, že svého muže bdla přímo do prsou. Jediná rána byla smrtící, přeťala totiž důležité tepny a tyran do několika vteřin zemřel.

"Na veřejnosti má slušné vystupování, ke spoluobčanům se chová ohleduplně a přátelsky. Dodnes nebyla nikdy posuzovaá ani v komisi na ochranu veřejného pořádku," shrnul výpovědi svědků soudce okresního soudu.

Žena přišla k soudu sama. Několikrát se v průběhu jednání rozplakala. K činu se přizala. Za zabití jí hrozilo 9 až 12 let vězení. Soudce se ale přiklonil na stranu obhajoby a neposlal ji za mříže. "Soud obžalované určuje zkušební dobu pět let," doplnil soudce.

Po vynesení rozsudku žena odešla mlčky stejně jako předtím přišla. Rozsudek zatím není pravomocný.Proti výši trestu se odvolal státní zástupce.

Témata:  Policie ČR zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy