Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chovancovi se podařilo vnitro stabilizovat, tvrdí Sobotka. Chhce další zlepšování bezpečnosti

Milan Chovanec /ČSSD/
Milan Chovanec /ČSSD/
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka se dnes v rámci bilančních koleček se členy vlády sešel s ministrem vnitra Milanem Chovancem (oba ČSSD). Do konce volebního období dostal několik úkolů.

Podle Sobotky by měl ministr vnitra do voleb pokračovat v aktivním boji proti kriminalitě a zaměřit se na kybernetický zločin. Zajistit by měl také dobré fungování Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ).

Chovanec by se podle premiéra měl zaměřit také na zlepšování hospodaření České pošty. Do praxe my měl zavést výsledky auditu národní bezpečnosti, které by měly být představeny dnes odpoledne.

Uvedl, že se podařilo zvýšit rozpočet vnitra o devět miliard korun, díky čemuž se například začaly zvedat platy u policie a hasičů a mohli se začít přijímat noví členové bezpečnostních sborů.

Podle premiéra se Chovancovi podařilo vnitro stabilizovat. "Když naše vláda nastupovala, tak ten resort byl v rozvalu," prohlásil Sobotka. Vyzdvihl postupné snižování kriminality v tuzemsku, striktní přístup k migrační krizi, reakci na výbuch ve Vrběticích nebo útok šíleného střelce v Uherském Brodu. Zmínil služební zákon, který začal platit.

Témata:  Bohuslav Sobotka Milan Chovanec Ministerstvo vnitra České republiky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy