Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kraus se opřel do Forejta: Sněží, sněží, a Zeman by měl odejít

Herec Jan Kraus
Herec Jan Kraus
Foto: Adam Kraus

Praha – Dění na Hradě neuniklo ani pozornosti baviče a moderátora Jana Krause. Ve své show na televizi Prima se pozastavil u telefonátu prezidenta Miloše Zemana a nově zvoleného amerického prezidenta USA Donalda Trumpa. A několika slovy se pozastavil i u Jindřicha Forejta.

„Koukal jsem, že Donald Trump mluvil s Milošem Zemanem. Oba se navzájem pozvali tam a sem. Ohromný, gratulujeme. Nevím, jestli se kluci shodnou na Číně, protože Donald Trump udělal zatím jen dvě zahraniční iniciativy, které vzbudily pozornost a obě byly silně protičínské. Ale možná že Miloš Zeman nakonec bude působit jako ten prostředník mezi Čínou a Spojenými státy. Vím, jak to asi dopadne, ale to nevadí," vysvětloval Kraus za smíchu publika.

Není to ale jediná zpráva z Hradu, která jej zaujala. „Když už jsem u Pražského hradu, chtě bych vyjádřit znepokojení nad tím, jak se tam dělají strašné fronty kvůli ochraně. Já sice respektuju to, že se musíme chránit, před možným teroristickým útokem, ale na druhé straně je u Matyášovy brány fronta, že se čeká hodinu. Včera jsem četl, že turisti v té zimě raději odchází. U dalších dvou vstupů je to kolem půl hodiny, takže tam odcházejí taky, ale ne v takovém množství. My tu máme turisty především proto, že se jezdí dívat na historické památky, na Miloše Zemana jich jezdí nepoměrně míň. Tak nevím, co tam chrání – ten Hrad? Nebo Miloše Zemana?" zajímalo ho.

Pak připomněl i nejnovější hradní „kauzu". „Do toho o tom Hradu vyšly takové informace s tím panem Forejtem, který má zvláštní koníčky, jak se ukázalo. Sám si doma sněží, když má volno. Takže možná kvůli tomu to chrání, aby se to nedostalo ven. Ale když už je to venku, tak by to možná mohli uvolnit. Dokonce si myslím, protože to je sídlo českých králů, že by nebylo od věci, kdyby pan Zeman zvážil alternativu, že by se přestěhoval někam jinam a uvolnil Hrad pro turisty," navrhl moderátor.

A kam by podle něj měl Zeman odejít? „Mohl by bydlet na venkově, který má tak rád a pořád tam jezdí – daleko od kaváren, města, tam, kde mu je dobře. A pak bych nechal zkontrolovat hroby českých panovníků, protože jsem dostal informaci, že někteří z nich už se v tom hrobě obrátili," dodal na závěr kousavě Kraus.

Témata:  Jan Kraus Miloš Zeman Jindřich Forejt

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy