Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman varuje ANO: Pokud se tnenaučí vyjednávat, všichni se proti vám spojí

Třetí celostátní sněm hnutí ANO
Třetí celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Prezident Miloš Zeman se domnívá, že se hnutí ANO musí naučit koaliční vyjednávání, což zatím neumí. Pokud se to nenaučí, všichni se proti němu spojí. Zeman to dnes řekl rádiu Impuls. Kvůli této nezkušenosti podle něj hnutí utrpělo celou řadu ztrát.

ANO podle prezidenta neumí vyjednávat ve velkých městech a ani na regionální úrovni. Právě kvůli této nezkušenosti podle něj hnutí Andreje Babiš utrpělo celou řadu ztrát. „Ale lze doufat, že se to do roka a do dne naučí. Bude to také potřebovat, protože jinak by se všichni spojili proti němu," řekl.

Zeman sice poznamenal, že je sice sympatizant sociální demokracie, ale že má hlavně rád výrazné a charismatické osobnosti, které dokážou zaujmout a které mají úspěšný životní příběh. „I když jsem sympatizant sociální demokracie, mám především rád osobnosti. Výrazné charismatické osobnosti, které dokáží zaujmout, které mají za sebou úspěšný životní příběh. V české společnosti je úspěch stigma a důvod k závisti způsobené komplexem méněcennosti. To nejhorší, co vás může potkat, je zamindrákovaný idiot. A v politickém životě já 25 let čelím zamindrákovaným idiotům a jsem strašně rád, že jich v naší společnosti není většina," uvedl.

Zároveň se zmínil o svém vánočním projevu. Bude podle něj navazovat na projev z Poslanecké sněmovny z tohoto týdne, ve kterém mluvil o státním rozpočtu. „Zhodnocení minulého roku, jednak z hlediska ekonomiky, a tam jsou informace pozitivní, pak z hlediska domácího politického vývoje, tam je to tak napůl, koaliční rozmíšky já nepřeceňuji, no a konečně z hlediska zahraniční politiky, kde ocením, na rozdíl od mávačů tibetskými vlajkami, rozvoj našich vztahů s Čínou, jako s největší světovou ekonomikou," uvedl

„Lightmotiv poselství označuji jako konec blbé nálady, já nevidím důvod proč pěstovat pesimismus. Naopak, když jsou pozitivní signály, tak je třeba mít radost ze života, a přát našim občanům, aby jejich život byl naplněný užitečnou činností ale také radostí, odpočinkem a štěstím. A to bude moje poselství občanům na konci tohoto roku," dodal pro Impuls.

Témata:  Miloš Zeman Hnutí ANO

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy