Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Večeře s Halíkem za dva tisíce, let balonem s kandidátem na prezidenta za padeást tisíc? Kroměřížská výzva chce vybrat milion korun

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha – Lidé kolem Kroměřížské výzvy, kteří si dali za cíl najít kandidáta, který by v příští prezidentské volbě porazil Miloše Zemana, chtějí od občanů vybrat peníze na financování celého projektu. Vybrané peníze by měly jít třeba na pronájem sálů, dopravu a putovní představení kandidátů v následujícím roce. Cílem je vybrat rovný milion korun.

„Naším cílem je najít demokratického prozápadního kandidáta, který by porazil Miloše Zemana. Vy nám navrhujete kandidáty, my vám ty, kteří kandidaturu přijmou, přivezeme do vašeho regionu. Nakonec společně zvolíme jednoho, kterého pošleme do přímé volby," vysvětlují lidé z iniciativy svůj plán.

Přes crowdfundingový portál Hithit.cz má výzva v plánu vybrat jeden milion korun na předvolební kampaň svého kandidáta. Kromě placek, triček, tašek nebo lístků do divadla si mohou přispěvatelé koupit také „Osobní setkání s osobnostmi".

„Máme pro Vás skvělý tip na Vánoce a zároveň tak můžete podpořit Kroměřížskou výzvu! Osobní setkání s osobnostmi. Pojďme společně povečeřet! Pokud máte rádi lidi jako jsou Tomáš Halík, Hana Marvanová, Michael Žantovský, Jan Kalvoda, Jiří Šesták nebo Petr Pithart? Pak je tato odměna určena právě vám," píší zástupci občanské iniciativy Kroměřížský výzva. Za toto setkání zaplatí zájemce 2 tisíce korun.

Za 8 tisíc je pak možné si předplatit „Snídani s příštím prezidentem". „Pokud náš kandidát vyhraje čeká vás snídaně s prezidentem, možná i na Pražském hradě," píše se v popisku. Za 50 tisíc je pak možné zakoupit let balonem i s jedním z kandidátů na prezidenta či si zaplatit „vstup na všechny akce a setkání s osobnostmi pořádané projektem HLEDÁME PREZIDENTA - Kroměřížská výzva".

Opravdový patron si pak za 100 tisíc může zajistit „poděkování na tiskové konferenci a dalších akcích Kroměřížské výzvy". „Zároveň získáváte přístup na všechna setkání s osobnostmi i případnou snídani s prezidentem," píše iniciativa.

K nedělnímu večeru výzvě přispělo už 250 dárců, celkově se zatím vybralo necelých 140 tisíc.

Témata:  prezident ČR Kroměřížská výzva

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy