Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš si stěžuje na vládu: Atmosféru otravuje předvolební boj, tvrdí

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) během tohoto víkendu několikrát kritizoval ministra financí a vicepremiéra Andreje Babiše (ANO). Ten dnes v reakci uvedl, že soupeření před sněmovními volbami začíná příliš brzy, což otravuje i atmosféru během zasedání vlády.

Sobotka podle informací ČTK v sobotu v projevu před širším vedením ČSSD řekl, že ANO dělá chyby a dá se ve volbách porazit.

Sobotkova rétorika vůči Babišovi se podle vicepremiéra změnila po krajských volbách, ve kterých ANO vyhrálo v devíti ze 13 krajů, zatímco sociální demokracie jen ve dvou. "Já jsme se stal teďka jeho největším nepřítelem," řekl Babiš. "Neustále na mě útočí," dodal. Nefér podle něj je, že se ČSSD spojila s opozicí k prosazení novely o střetu zájmů, která má mimo jiné omezit podnikání členů vlády a výrazně postihne právě Babiše.

Ten nepředpokládá, že by o kritice se Sobotkou mluvil na úterní bilanční schůzce. "Pan premiér za stolem, za zavřenými dveřmi nikdy o tom nemluví. On dělá všechno pro média," řekl šéf hnutí ANO.

Babiše mrzí, že předvolební boj začal už nyní, když do sněmovních voleb zbývá ještě deset a půl měsíce. "Na jedné straně (Sobotka) říká, že jeho vláda je úspěšná, na druhé straně říká, že hnutí ANO je to nejhorší, co může být," podotkl ministr financí.

Témata:  Andrej Babiš Bohuslav Sobotka

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy