Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž zavraždil těhotnou partnerku, dostal výjimečný trest

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Brno - Pavel Radziszewski (38) si má za vraždu v Kalech na Brněnsku odpykat 20 let. V dubnu doma svázal těhotnou přítelkyni a ucpal jí ústa, což po několika hodinách způsobilo její smrt. Dnešní rozsudek Krajského soudu v Brně je nepravomocný.

Podle státního zástupce Ivana Hrazdiry Radziszewski ženu svázal a opakovaně ji tři hodiny dusil rukama, lůžkovinami, poté i potravinářskou fólií. Při tom ji "vyslýchal", například kvůli domnělé nevěře. Znalci se přiklánějí k tomu, že bezprostřední příčinou smrti bylo vdechnutí smotku fólie napěchovaného do úst.

Mrtvou ženu Radziszewski nechal na posteli a poté tělo uložil do objemného vaku. Její smrt sám oznámil policii za několik dní. Byla v 23. týdnu těhotenství.

"Jde o zločin vraždy, obžalovaný poškozenou usmrtil, o čemž vypovídal i on sám. A tento čin spáchal zvlášť trýznivým způsobem, o tom také není pochyb. Byl to několikahodinový proces," uvedl předseda senátu Tomáš Kurfiřt.

Radziszewski přiznal, že dívku svázal, a to prý kvůli tomu, že v minulosti pouštěla do domu jiné muže. Ústa jí posléze ucpal kvůli tomu, že se mu i spoutaná vysmívala.

Trest pro Radziszewského je úhrnný, soud do něj zahrnul i to, že muž řídil osobní vůz pod vlivem drogy. Naopak ho zprostil obžaloby, že nastříkal partnerce do obličeje kyselinu mravenčí.

Témata:  vražda

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy