Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie na Vyškovsku zastřelila řidiče

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Jihlava - Policisté na Vyškovsku v pondělí pronásledovali kradený vůz a byli nuceni použít střelnou zbraň. Řidič automobilu zemřel. Případ si k prověření převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů. Jde o běžný postup, když je použita služební zbraň.

Policie řidiče pronásledovala v pondělí v pozdních odpoledních hodinách. Řidič na opakované důrazné výzvy nereagoval a svou nebezpečnou jízdou bezprostředně ohrožoval životy policistů.

Proto použili k zastavení dodávky donucovací prostředky. "Při použití zbraně došlo ke zranění řidiče, který na následky zranění na místě zemřel," uvedla dnes na policejním webu mluvčí Štěpánka Komárová.

Nařízená soudní pitva potvrdí nebo vyloučí, zda byl řidič pod vlivem alkoholu nebo omamných a psychotropních látek. Muž už v minulosti páchal majetkovou trestnou činnost, uvedla policie.

Témata:  krimi střelba v ČR Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy